Acasă » 2024 » Google Fuchsia OS ar urma să ruleze aplicaţii Android
Google Fuchsia OS ar urma să ruleze aplicaţii Android

Am aflat în ultima vreme că Huawei a testat platforma Google Fuchsia OS pe câteva terminale ale sale, iar acum descoperim noi detalii despre acest release software. Se pare că va putea rula aplicaţii Android, ceea ce nu prea ne surprinde.

La urma urmei apăruseră zvonuri în ultimul an care spuneau că Fuchsia OS va înlocui Android pe undeva prin 2023. Asta în vreme ce Chrome OS poate deja rula aplicaţii Android, deci Google a extins compatibilitatea softurilor de pe Android deja. Informaţia nouă a fost dedusă după apariţia unui nou fişier pe un site cu proiecte open source care menţionează realizarea de runtime Android pentru Fuchsia.


 


Google realizează o versiune specială de ART (Android Runtime) pentru a aduce aplicaţii Android pe acel OS. Faţă de terminalele Android obişnuite, aici nu e ţintit un hardware anume, iar Fuchsia va putea rula pe orice tip de device, inclusiv PC-uri, telefoane, tablete, ceasuri şi televizoare. În ultima vreme Huawei Honor Play a fost surprins rulând Fuchsia OS şi noi am avut acces la un demo în primăvara anului trecut.

În prima fază am putea vedea Fuchsia pe terminale smart home şi abia apoi pe termnalele mobile. Până atunci vom mai avea şi Android Q, R şi S probabil. Cheia lui Fuchsia este minimalismul şi faptul că e un OS foarte light şi adaptabil, capabil să ruleze pe orice.

Categorie: Software | Vizualizări: 440 | By: radiopromanele | Tag-uri: Android, Fuchsia OS, google | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Acces interzis